Home Retete Articole Blender Forum Contact

Publicitate pe Gastronomicus


Promoveaza-te intr-o zona de vizibilitate maxima in domeniul retetelor culinare si al gastronomiei. Pentru mai multe detalii...


Cauta
Sau combina in Gastroblender





Chiftele din carne


Ingrediente

250 grame carne, 50 g paine, 3-4 catei de usturoi, 1 ou, patrunjel sau marar, 50 g ceapa, untdelemn, sare fina, piper,


Mod de preparare

Se da carnea prin masina de tocat. Se inmoaie painea in apa, se stoarce bine, si apoi se da prin masina de tocat impreuna cu carnea. Ceapa se taie marunt si se caleste putin, cu 2 linguri de untdelemn. La compozitie se adauga oul crud, piper, jumatate de lingurita de sare fina, usturoiul tocat si se amesteca bine. Pe o farfurie intinsa se pune faina sau pesmet. Din compozitie se fac bilute si se trec prin faina . Se ia o tigaie medie, se incinge 3-4 minute la foc mediu, apoi se adauga untdelemn in tigaie, cam 1/2 cm. Chiftelele se aseaza una langa alta, neinghesuite, si se lasa cam 10 minute pe fiecare parte. Dupa ce se scot se pastreaza calde intr-un vas acoperit. Se servesc de preferat calde, cu garnitura de cartofi, fasole batuta, sau tocana de legume. Reci se servesc alaturi de o salata de ridichi cu rosii si castraveti

Timp de preparare

minute


Recomandari






Articole Gastronomicus

Alimente pentru o stare de bine


Avocado- contine super antioxidantul glutation care intareste sistemul imunitar si sustine un sistem nervos sanatos. Cacao Cruda- bogata in magneziu si determina creierul sa produca opioide naturale pentru o stare de bine. Spanacul- este un super-aliment foarte bogat in nutrienti si produce minuni pentru sanatatea, stare de bine si imunitate. Semintele Chia- sursa bogata vegetala de Omega3, foarte bogata in amino-acizi. Seminte de floarea soarelui- sunt bogata in vitamin E, selenium, magneziu, toate sustinand starea ta de bine. Ardei grasi- bogati in vitamina C, care inhiba secretia de cortisol- hormonul stresului. Cei mai bogati sunt cei galbeni, urmati de cei rosii si

Combinatii culinare


Fiecare anotimp are specificul sau culinar si farmecul sau inclusiv pe mesele noastre. Bucuria cu care ne asezam la masa depinde si de cum arata mancarea noastra, cum miroase sau ce efecte are in urmatoarele ore de dupa masa. Suntem in Postul Craciunului si foarte multa lume gateste fara carne. Iata cateva alternative de a combina legume, atat pentru a obtine o mancare echilibrata din punct de vedere nutritional, cat si usor de digerat. Fasolea uscata este un aliment la indemana si de sezon. De asemenea are valoare nutritionala mare, doar ca poate genera balonari si disconfort. O puteti asocia foarte bine cu salata verde, dar o puteti gati impreuna cu dovlecei (proaspeti sau


Warning: include(footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/bestofpp/public_html/gastro/retete-culinare.php on line 103

Warning: include(footer.php) [function.include]: failed to open stream: No such file or directory in /home/bestofpp/public_html/gastro/retete-culinare.php on line 103

Warning: include() [function.include]: Failed opening 'footer.php' for inclusion (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/bestofpp/public_html/gastro/retete-culinare.php on line 103