Home Retete Articole Blender Forum Contact

Retete culinare


Echipa Gastronomicus va pune la dispozitie o noua carte de bucate online, intr-o prezentare grafica deosebita. Insa asta nu e tot. Pe langa retete culinare, echipa noastra incearca, prin intermediul articolelor pe teme gastronomice, sa raspunda cerintei tot mai mari de informatii despre alimentatie, chimia gustului si a ingredientelor
Reteta zilei
....

stridii cu ciuperci
poze nunta


AddThis Social Bookmark Button

Autor: Gastronomicus
Dieta cu supa de varza


In esenta o dieta extrem de saraca in calorii, dieta cu supa de varza functioneaza scazand nivelul lor pana la nivelul minim posibil. Este folosita doar pentru pierderea rapida in greutate inaintea unui eveniment la care acest lucru este necesar si nu ar trebui urmata mai mult de o saptamana.

Meniul in timpul dietei cu supa de varza
Pe parcursul dietei meniul este foarte strict. Ideea de baza a ei este sa mancati cat mai multa supa de varza ca stomacul sa nu mai simta senzatia de foame. Aditional, in fiecare zi aveti voie sa mancati un anumit aliment. Alccolul este interzis si celelalte bauturi sunt limitate la apa si sucuri de fructe neindulcite doar in zilele in care fructele sunt permise.

- Ziua 1: Supa de varza si cat de multe fructe doriti minus banane
- Ziua 2: Supa de varza si legume
- Ziua 3: Supa de varza plus fructe si legume, minus cartofi si banane
- Ziua 4: Supa de varza, maxim 8 banane si lapte degresat cat doriti
- Ziua 5: Supa de varza, 200g carne de vaca si 6 rosii
- Ziua 6: Supa de varza, legume si carne de vaca la discretie
- Ziua 7: Supa de varza plus orez si legume, minus cartofi

Retetele pentru supa de varza variaza dar au in comun: varza, ceapa, rosii si piper.

Dieta cu supa de varza functioneaza?
Pe termen scurt majoritatea scad rapid in greutate. Din pacate, aceasta scadere este data in general de pierderea apei si a tesutului muscular. Alimentele permise forteaza organismul, ducandu-l pana la limita de infometare, lucru ce poate avea efecte nedorite dupa incheierea ei: incetinirea metabolismului si incurajarea corpului sa se protejeze pe viitor de astfel de excese (prin depunere de grasime).

Este sanatoasa?
Intr-un cuvant: Nu. Este deficienta in proteine, carbohidrati si grasimi esentiale. Dar, pentru ca e o dieta ce dureaza doar 7 zile, efectele negative sunt minime pentru persoanele sanatoase.
Copyright 2007 Gastronomicus.ro, Toate drepturile rezervate

Folosirea site-ului Gastronomicus - Retete Culinare se face cu respectarea Termenilor de utilizare
Creat de Digital Illusions